שאלות ותשובות תמ"א 38

על מי מוטלת האחריות בעת רעידת אדמה הרסנית - המשטרה, הצבא או גורם אחר ?
תשובה: על פי החוק, מי שאחראית על בטחון אזרחי המדינה ברגיעה היא משטרת ישראל. אם וכאשר תכריז הממשלה על מצב חירום, קיימת אפשרות להעביר את האחריות לצבא וסביר מאוד להניח, שכשיוכרז מצב חירום יהיה זה צה"ל / פיקוד העורף שיופקד על הטיפול באירוע רעידת אדמה חזקה.
 
איך עלי להתכונן לרעידת אדמה ומה כדאי לעשות אחרי רעידת אדמה ?
תשובה: הכלל שעליך לזכור הוא שכל דבר שיכול לזוז, להישבר או ליפול הוא מקור לסכנה. על כן, אתר את מוקדי הסיכון בביתך ומנע אותם. לאחר רעידת אדמה כדאי לרדת למטה ולהישאר בשטח פתוח בגלל הסיכון שתגיע אחת נוספת.
 
מה היתה רעידת האדמה החזקה ביותר שנמדדה עד כה בארץ ?
תשובה: בנובמבר 1995 התרחשה רעידת אדמה במגניטודה 6.2 בסולם ריכטר במפרץ אילת, כ-100 ק"מ דרומית לעיר אילת. רעידת האדמה הקטלנית האחרונה שארעה באזורנו התרחשה ב- 11 ביולי 1927. מוקד הרעש בצפון ים המלח והמגניטודה 6.2 בסולם ריכטר.
 
מהי המגניטודה ומהו סולם ריכטר ?
תשובה: המגניטודה היא מדד יחסי של כמות האנרגיה שהשתחררה במוקד רעידת האדמה. באמצע שנות ה30 פיתח פרופ' ריצרד ריכטר, שיטה המאפשרת לקבוע את המגניטודה. על פי ריכטר המגניטודה נקבעת על פי מידת התנודה בנקודת המדידה. כאשר התנודה גדלה פי 10המגניטודה גדלה ביחידה אחת.
 
מהי רעידת אדמה ?
תשובה: זעזוע ותזוזה חזקה של הקרקע למשך מספר שניות המבטאת שיחרור של אנרגיה. רעידת האדמה נוצרת כאשר חלה תזוזה פתאומית ומהירה של גושי סלע גדולים לאורך אזורי המגע שבין הלוחות המרכיבים את קרום כדה"א.
 
 
אודות | מנהלי אתרים | הוספת אתר | צור קשר