סושי: איך ליהנות בפעם הראשונה? / אביב יועצים

סושי: איך ליהנות בפעם הראשונה?

האם את חדשים בתחום של אכילת סושי? האם אי פעם רציתם לנסות זאת אך לא הייתם בטוחים איפה להתחיל או מה לבקש? או שאולי ניסיתם פעם, אבל לא הייתם בטוחים אם אתם אוהבים את זה? אני מקווה שהמדריך הזה יציע לכם קצת מידע שיעזור לכם למצוא את "שביל הזהב" אל עבר אכילת סושי, אם אתם חדשים בתחום. ייתכן ואתם תוהים כרגע- "למה לעזעזל אני צריך מדריך בשביל סושי?" ובכן, אין בכוונתי להכתיב לכם את הדרך היחידה, אלא רק להציע כמה המלצות בשביל מי שאינם בטוח לגבי אכילת מזון נע, ואולי רוצים למצוא כיוון שיקל עליהם את הכניסה אל העולם הזה- אותו הם עשויים ללמוד לאהוב.

·         נסו תחילה סושי ממצרכים מבושלים. ייתכן ועובדה זו תפתיע חלק מכם, אך לא כל סוגי הרולים הם נעים. למעשה, ניתן להרכיב ארוחת סושי שלמה מאוכל מבושל, ללא דגים או פירות ים נעים. הסוגים "אונאגי" ו"אנאגו" מוגשים תמיד מבושלים, לרוב עם רוטב מתוק-מלוח (כגון סויה). ישנם גם רולים שונים המוגשים עם שילובי ירקות שונים- טריים או מבושלים- כגון אבוקדו, מלפפון, גזר, בטטה וכו'. ישנם גם רולים הנעשים בשילוב סויה. בנוסף, ניתן למצוא סושי עם פירות ים שנצלו על הגריל. במקרה כזה, שרימפס יהיה מקום טוב להתחיל בו, משום שפרט לסוג אחד ("אמא אֶבּי"), בכל סוגי הרולים הכוללים שרימפס- השרימפס יהיה תמיד צלוי או מבושל, ולא נע. מסעדות סושי ישראליות גם מכינות לרוב סושי בסגנון "טמפורה" (כלומר סושי שנעטף בחמאה ובפרורים מיוחדים ואז טוגן). זו אומנם המצאה לא כל כך יפנית, אך חלק מהרולים של סגנון הטמפורה הם למעשה לא רעים בכלל (כמו "מאקי" למשל). לשומרי הכשרות- קיימים גם סוגי רולים הכוללים דגים כשרים. לרוב, דגים אלא אינם ממש מבושלים אלא נכבשים במרינדה חמוצה- בדומה לסביצ'ה הפופולרי במדינות אחרות. הכבישה מעניקה להם טעם של דג מבושל וכך לא מרגישים בעובדה שהדגים למעשה נעים. כדאי לזכור שדגים מסוג זה עשויים להעניק למנה טעם דומיננטי במיוחד, לכן כדאי להתייעץ עם הטבח או המלצרים לפני הזמנת המנה.

 

·         תתחילו עם מה שאתם מכירים. סושי אינו כל כך שונה מכל דג אחר, הוא פשוט לא מבושל. לכן, הזמינו בהתחלה מנות שדומות למנות שאתם כבר מכירים מסגנונות מזון אחרים. אם אתם אוהבים למשל סלמון בתנור, או סלמון שעושן או שנכבש, לא תרגישו הבדל גדול כל כך כאשר תנסו סושי עם סלמון. ההבדל העיקרי יהיה בטקסטורה, ופחות בטעם. ייתכן ולא יהיו לסושי את "ארומת העשן" של סלמון מעושן או את המתיקות שלו, אך הדג הספציפי הזה אינו כל כך שונה בסגנונו הנע מאשר בצורתו המבושלת או צלויה. מבחינת הטקטורה, הוא יהיה רק מעט רך יותר, אך זה לא יבלוט יותר מדי בזכות האורז שבתוך הרול.

 

·         נסו סושי "צמחוני". רק כדי להכניס את עצמכם ל"קטע" של סושי, ייתכן ותרצו לנסות תחילה רולים שאין בהם שום בשר או דגים. רולים מסגנון "קאפא מאקי" הכוללים מלפפונים הם מקום טוב להתחיל בו אם אתם חששנים ביותר. אם אתם מעט אמיצים יותר, תוכלו לנסות את הרולים הכוללים ירקות מבושלים כגון בטטות, או אפילו המצאות ישראליות יותר כמו פטריות ואפילו תירס! בעזרת ההתנסות הזאת, אולי תעיזו בהמשך ותעברו גם לרולים "הרפתקניים" יותר.

אביב יועצים
כתיבת תוכן איכותי.
כתיבת תוכן איכותי.
אביב יועצים
ייעוץ שיווקי וקידום אתרים באינטרנט.
מרכז הארץ
-
קישור לאתר
אוכל ומתכונים - מסעדות
תאריך: 30/3/2011
 


מאמרים נוספים בתחום אוכל ומתכונים - מסעדות

מסעדות במודיעין / לילך כהן
אות כיצד חיי הלילה של העיר מודיעין מציעים יותר ויותר אפשרויות. אם בתחילת דרכה של עיר זו היו בה מספר מצומצם של מקומות בילוי הרי שכיום יש בה מרכזים מפותחים יותר ומספר מכובד של מקומות לאכול בהם כמו שצריך
הזמנת סושי: בין טהרנות לפיוז'ן / אביב יועצים
את מנות הסושי השונות, את המסעדות השונות המציעות מאכלים יפניים ואת המקומות השונים שמספקים שירותי הזמנת סושי ניתן למקם על ציר ארוך שנמתח בין שני קטבים: טהרנות ופיוז'ן מוחלט.
הצוף של החיים! / בני מרגליות
נפלאות הבריאה!
סושי: איך ליהנות בפעם הראשונה? / אביב יועצים
האם את חדשים בתחום של אכילת סושי? אני מקווה שהמדריך הזה יציע לכם קצת מידע שיעזור לכם למצוא את "שביל הזהב" אל עבר אכילת סושי, אם אתם חדשים בתחום.
הקמת מסעדה / יוני פרסקי
הקמת מסעדה
סושי: איך אוכלים? / אביב יועצים
כמו שיש הרבה מאד סוגים של סושי, יש גם הרבה מאד שיטות שונות לאכול סושי. ייתכן והמילה שיטה היא לא המילה המתאימה בהקשר הזה. למעשה מדובר בדרכים שונות שבהם אנשים שונים ניגשים לאכילת סושי.
סושי וההשפעה היפנית / אביב יועצים
היפנים הם אנשים מיוחדים. תמיד הם עושים דברים אחרת. למרות שהם היו בין העמים הראשונים שאימצו את המערב ואת המודרניזציה, הם הצליחו לשמור על צביון ייחודי.
סושי: אירוח בסטייל / אביב יועצים
סיפור אמיתי שאולי קרה על אירוח בסטייל בזכות הזמנת סושי מוצלחת.
סושי: הרבה יותר מטעם / אביב יועצים
את הסושי היפנים אוכלים כבר אלפי שנים ומחקרים מראים כי תוחלת החיים הגבוהה שלהם קשורה לתזונתם הצמחונית ולעובדה שהם אוכלים הרבה דגים.
סושי: מעט הוא הרבה / אביב יועצים
על סושי היה אפשר לומר: מעט שהוא הרבה, קטן שהוא גדול ועני שהוא עשיר.