סושי: איך אוכלים? / אביב יועצים

סושי: איך אוכלים?

כמו שיש הרבה מאד סוגים של סושי, יש גם הרבה מאד שיטות שונות לאכול סושי. ייתכן והמילה שיטה היא לא המילה המתאימה בהקשר הזה. למעשה מדובר בדרכים שונות שבהם אנשים שונים ניגשים לאכילת סושי. אנשים שונים אוכלים סושי בצורה שונה והדבר יכול ללמד אותנו גם על המאכל עצמו שיש לו פנים רבות עבור אנשים שונים וגם על הצורה שבה המאכל הזה נתפש בעיניהם, או בפיהם, של אנשים שונים. אני אנסה להציג בקצרה כמה דרכים שבהן אפשר לאכול סושי ודרכן להבין מה המקום שתופש מאכל זה בעולמם של אנשים שונים.

הרעב

אתחיל דווקא באדם מן הישוב שעבורו אין משמעות מיוחדת למאכל הזה. האדם מן הישוב רעב וכשהוא רעב הוא אוכל וכשהוא אוכל לא ממש משנה לו מה הוא אוכל העיקר שזה יהיה משביע וטעים (לפחות קצת) ולא יקר מדי. חשוב לו גם שהוא לא יאלץ לחכות הרבה זמן לאוכל כי הוא ממהר לעשות דברים אחרים. אוכל בשבילו זה דלק ולאכול סושי זה כמו לקחת את המכונית לתחנת דלק ולמלא אותה ב95 נטול עופרת. אוכל זה אוכל זה אוכל ולאכול סושי זה כמו לאכול פלאפל או המבורגר או מה שזה לא יהיה.

היפני

יש לא מעט אנשים בקרבנו שהתרבות היפנית מרתקת אותם. כשאדם שכזה אוכל סושי הוא עושה זאת כחלק מהניסיון התמידי שלו להתחבר לתרבות היפנית, לגעת בה, לחוות אותה ולהיות חלק ממנה ככל שהמציאות שבה הוא חי מאפשרת לו. הוא לא סתם אוכל סושי: אצה ממולאת באורז, דגים וירקות; הוא אוכל חתיכה מיפן. אולי הוא היה מעדיף לחיות בארץ הרחוקה אבל הוא חי פה בינינו ואין לו ברירה אלא להסתפק במנת סושי. ואולי הוא מעדיף לחוות את יפן מרחוק כי זו הדרך להרגיש באמת קרוב לתרבות, כל תרבות שהיא: להתגעגע אליה מרחוק.

הפילוסוף

אוכל בכלל ואוכל יפני בפרט הוא מעין ספר פילוסופיה עבור הפילוסוף. למעשה כל דבר שבו הוא נתקל בחייו הוא נושא לבחינה פילוסופית מעמיקה שמנסה להבין את מאחורי הקלעים של הדברים, לגלות את החוטים שבהם מושך אדון הבובות, לחקור את המנגנון המסובך שמסתתר בתוך השעון, לקרוא את המשמעויות הטמונות בכל מנת סושי. הוא אוכל סושי כי הוא רוצה להבין מה האוכל הזה אמור להביע, מה הוא מנסה לומר ומה אנשים שונים קוראים בו. בקיצור, הוא מנסה לעשות את מה שאני מנסה לכתוב פה.

הטבח החובב

הוא אוכל בחוץ רק כדי שהוא יוכל לחזור אחר-כך הביתה ולנסות להכין את זה בבית. העולם כולו הוא שיעור בישול אחד גדול וכשהוא הולך לאכול סושי הוא מנסה להבין איך להכין את המנה הזו, מה אפשר לשפר בה, איך הוא יצליח לעשות אותה בצורה יותר טובה ויותר מעניינת. הוא מנסה לגלות טעמים חדשים שאותם הוא עוד לא ניסה ושילובים שעליהם הוא עוד לא חשב. אולי, בדרך אגב, הוא גם בוחן את עבודתו של הטבח שהכין את האוכל שהוא אוכל ומנסה לדרג את עצמו מולו כדי לדעת אם הוא טבח טוב ממנו או שיש לו עוד מה ללמוד.

אביב יועצים
כתיבת תוכן איכותי.
כתיבת תוכן איכותי.
אביב יועצים
ייעוץ שיווקי וקידום אתרים באינטרנט.
מרכז הארץ
-
קישור לאתר
אוכל ומתכונים - מסעדות
תאריך: 8/2/2011
 


מאמרים נוספים בתחום אוכל ומתכונים - מסעדות

מסעדות במודיעין / לילך כהן
אות כיצד חיי הלילה של העיר מודיעין מציעים יותר ויותר אפשרויות. אם בתחילת דרכה של עיר זו היו בה מספר מצומצם של מקומות בילוי הרי שכיום יש בה מרכזים מפותחים יותר ומספר מכובד של מקומות לאכול בהם כמו שצריך
הזמנת סושי: בין טהרנות לפיוז'ן / אביב יועצים
את מנות הסושי השונות, את המסעדות השונות המציעות מאכלים יפניים ואת המקומות השונים שמספקים שירותי הזמנת סושי ניתן למקם על ציר ארוך שנמתח בין שני קטבים: טהרנות ופיוז'ן מוחלט.
הצוף של החיים! / בני מרגליות
נפלאות הבריאה!
סושי: איך ליהנות בפעם הראשונה? / אביב יועצים
האם את חדשים בתחום של אכילת סושי? אני מקווה שהמדריך הזה יציע לכם קצת מידע שיעזור לכם למצוא את "שביל הזהב" אל עבר אכילת סושי, אם אתם חדשים בתחום.
הקמת מסעדה / יוני פרסקי
הקמת מסעדה
סושי: איך אוכלים? / אביב יועצים
כמו שיש הרבה מאד סוגים של סושי, יש גם הרבה מאד שיטות שונות לאכול סושי. ייתכן והמילה שיטה היא לא המילה המתאימה בהקשר הזה. למעשה מדובר בדרכים שונות שבהם אנשים שונים ניגשים לאכילת סושי.
סושי וההשפעה היפנית / אביב יועצים
היפנים הם אנשים מיוחדים. תמיד הם עושים דברים אחרת. למרות שהם היו בין העמים הראשונים שאימצו את המערב ואת המודרניזציה, הם הצליחו לשמור על צביון ייחודי.
סושי: אירוח בסטייל / אביב יועצים
סיפור אמיתי שאולי קרה על אירוח בסטייל בזכות הזמנת סושי מוצלחת.
סושי: הרבה יותר מטעם / אביב יועצים
את הסושי היפנים אוכלים כבר אלפי שנים ומחקרים מראים כי תוחלת החיים הגבוהה שלהם קשורה לתזונתם הצמחונית ולעובדה שהם אוכלים הרבה דגים.
סושי: מעט הוא הרבה / אביב יועצים
על סושי היה אפשר לומר: מעט שהוא הרבה, קטן שהוא גדול ועני שהוא עשיר.