סושי: אירוח בסטייל / אביב יועצים

לפני כשבוע הגיעו אלינו חברים ותיקים להתארח בערב שישי, מסוג החברים שלא ראינו כבר שנים והתרגשנו מאוד לקראת בואם. בטרם הגיעו כמובן שניקיתי את הבית, ואז עמדתי בפני השאלה של מה להגיש לארוחת ערב. בהתחלה חשבתי על להזמין פיצה אבל מיד פסלתי את הרעיון הזה, כי פיצה לא היה מתאים לאותו ערב מיוחד, יותר מדיי ג'אנק פוד. אחר כך, חשבתי להגיש ארוחה בשרית עם מספר מנות, אבל גם את זה פסלתי כי זה היה נותן אווירה של רשמיות, וחוץ מזה אולי הם לא יהיו כל כך רעבים. גם לא רציתי להגיש פסטה, כי שבוע לפני כן היו אצלנו משפחה ובישלתי פסטה ולמרות שהיה טעים לא התחשק לי שוב לבשל פסטה.

חשבתי וחשבתי מה לעשות ומה להגיש, ובעודי מעלעלת במגזין שבועי נתקלתי בתמונה צבעונית ומעוררת תאבון של אוכל יפני, או ליתר דיוק של סושי. בתמונה היו עיגולים עיגולים של סושי טעים מונחים על שולחן שחור ולידם רוטב טעים ואישה יפנית יפה מחייכת. טוב, חשבתי לעצמי אני אולי לעולם לא אראה כמוה, אבל אין סיבה שלא אוכל להגיש סושי טעים כמו זה שמוצג בתמונה.

אחר-כך התלבטתי האם לקנות את אותו מאכל של סושי בסופר ולהכין בעצמי, או שפשוט להזמין טייק אווי של סושי. נזכרתי שפעם ראיתי בתכנית הבישול של אהרוני איך עושים סושי ולמרות שזה לא נראה פשוט, כבר הכנתי בעבר דברים הרבה יותר מסובכים שיצאו לשמחתי טעימים.

שמתי פעמיי והלכתי לכיוון הסופר ליד הבית. למזלי הרב, היה שם בעמדת המקפיא סושי קפוא שנראה טעים אבל זה לא היה מהסושי שמכינים שלב אחר שלב לבד אלא מהסוג שמפשירים במיקרו. אז החלטתי לקנות אותו ליתר בטחון ולהמשיך לחפש סושי טעים.

כשהגעתי הביתה פתחתי את האינטרנט והקשתי בחיפוש את המילה סושי. מיד הוצגו בפניי הרבה תמונות של סושי וגם אתר של מסעדות, ביניהם מסעדות יפניות. דפדפתי קצת , וראיתי שמות של מסעדות טייקאווי שאני מכירה ואף הזמנתי שם בעבר. נזכרתי שלפני כשלוש שנים אני ובעלי אף סעדנו במסעדה יפנית והזמנו סושי טעים יחד עם מאכל בשם סשימי, שזה דומה לסושי רק עם הדג בחוץ והאצה בפנים, ומאוד נהנו מהאוכל ומהאווירה הכללית במסעדה. התקשרתי לאותה מסעדה ומסתבר שפרט להזמנת מקומות, יש להם גם תפריט של משלוחים הביתה. מיד הבחור החביב עמו דיברתי שלח לי תפריט כזה באימייל. רק מלהסתכל על התפריט, שהתלווה בתמונות, נהייתי רעבה. התפריט כלל הרבה מאכלים יפנים טעימים, ביניהם סושי, במחירים סבירים ביותר. היה בתפריט סושי עם סלמון, סושי עם טונה, סושי עם דגים מלוחים וסושי עם דגים בעלי טעם עדין. ממש תענוג לחיך. היה גם סשימי, והיה גם נגרי, שזה סושי בצורה של קוביות עם התוספות מעליו. כל המנות הגיעו עם רוטב סויה ורוטב וואסבי שזה הרוטב החריף של היפנים (זהירות, לא לאוהבי המתוק!) וגם הציעו שם קינוחים במחירי מבצע.

החלטתי להזמין מספר מגשיות של סושי ועוד שני מגשיות של סשימי. יחד עם זה עשיתי סלט גדול וטעים וביקשתי מבעלי לקנות גלידה ועוגה לקינוח. בערב האורחים הגיעו וכולנו נהנינו מארוחה טעימה, לא משמינה ובריאה.

אביב יועצים
כתיבת תוכן איכותי.
כתיבת תוכן איכותי.
אביב יועצים
ייעוץ שיווקי וקידום אתרים באינטרנט.
מרכז הארץ
-
קישור לאתר
אוכל ומתכונים - מסעדות
תאריך: 1/2/2011
 


מאמרים נוספים בתחום אוכל ומתכונים - מסעדות

מסעדות במודיעין / לילך כהן
אות כיצד חיי הלילה של העיר מודיעין מציעים יותר ויותר אפשרויות. אם בתחילת דרכה של עיר זו היו בה מספר מצומצם של מקומות בילוי הרי שכיום יש בה מרכזים מפותחים יותר ומספר מכובד של מקומות לאכול בהם כמו שצריך
הזמנת סושי: בין טהרנות לפיוז'ן / אביב יועצים
את מנות הסושי השונות, את המסעדות השונות המציעות מאכלים יפניים ואת המקומות השונים שמספקים שירותי הזמנת סושי ניתן למקם על ציר ארוך שנמתח בין שני קטבים: טהרנות ופיוז'ן מוחלט.
הצוף של החיים! / בני מרגליות
נפלאות הבריאה!
סושי: איך ליהנות בפעם הראשונה? / אביב יועצים
האם את חדשים בתחום של אכילת סושי? אני מקווה שהמדריך הזה יציע לכם קצת מידע שיעזור לכם למצוא את "שביל הזהב" אל עבר אכילת סושי, אם אתם חדשים בתחום.
הקמת מסעדה / יוני פרסקי
הקמת מסעדה
סושי: איך אוכלים? / אביב יועצים
כמו שיש הרבה מאד סוגים של סושי, יש גם הרבה מאד שיטות שונות לאכול סושי. ייתכן והמילה שיטה היא לא המילה המתאימה בהקשר הזה. למעשה מדובר בדרכים שונות שבהם אנשים שונים ניגשים לאכילת סושי.
סושי וההשפעה היפנית / אביב יועצים
היפנים הם אנשים מיוחדים. תמיד הם עושים דברים אחרת. למרות שהם היו בין העמים הראשונים שאימצו את המערב ואת המודרניזציה, הם הצליחו לשמור על צביון ייחודי.
סושי: אירוח בסטייל / אביב יועצים
סיפור אמיתי שאולי קרה על אירוח בסטייל בזכות הזמנת סושי מוצלחת.
סושי: הרבה יותר מטעם / אביב יועצים
את הסושי היפנים אוכלים כבר אלפי שנים ומחקרים מראים כי תוחלת החיים הגבוהה שלהם קשורה לתזונתם הצמחונית ולעובדה שהם אוכלים הרבה דגים.
סושי: מעט הוא הרבה / אביב יועצים
על סושי היה אפשר לומר: מעט שהוא הרבה, קטן שהוא גדול ועני שהוא עשיר.