הטון והטונה - האם קיים קשר של שתיקה ? / יובל לובנשטיין

"הטון והטונה"   - האם קשר של שתיקה ?!

 

 

רובנו אוכלים ואוהבים את הטונה.

שימורי הטונה הנאכלים על ידינו מיוצרים מדג הטונה החי במימיה של יפן

טייוואן, סין ודרום מזרח אסיה.

דג הטונה הוא דג ענק ושוקל 200-300 ק"ג בממוצע.

בשר הדג עשיר באומגה 3, חלבון דל שומן – אולם " עלייה וכספית בה"

 

בגלל שהדג נמצא בסוף שרשרת המזון (מושג שלמדנו אותו לפני הרבה שנים), כלומר הוא ניזון מדגים קטנים ממנו שניזונו גם הם מדגים קטנים יותר- שבלעו במהלך חייהם כספית שהיא מתכת יסוד שאינה מתפרקת ונאגרת בגופם של הדגים.

ככל שהדג גדול יותר – כך הוא מכיל יותר ויותר כספית.

בהשוואה – בסרדין,שהוא דג קטן, יש משמעותית פחות כספית.

איגודי צרכנים בארה"ב קוראים לאחרונים לאסור על אכילת טונה לנשים בהריון לנשים מניקות ואף לילדים.

ישנם מחקרים הקושרים עלייה במחלות כמו: אוטיזם,איבוד זיכרון,פגיעה בתפקוד ריאות ובמערכת העצבים   לכספית.

 

אנחנו כישראלים אוהבים טונה – אנו אוכלים כ- 10,000 טונות בשנה וזה אומר משהוא כמו שיירה ענקית של כ- 650  משאיות ענקיות כל שנה או כשתי משאיות ענק כל יום !

 

שוק הטונה מגלגל כ- 350 מיליון שקל כל שנה ובגדול מיליון שקל ביום- זהו סכום לא קטן ואף אחד משחקנים  הגדולים  כמו(ווילגר,סטארקיסט,וויליפוד שופרסל,מגה,מחסני חצי חינם והמותג) לא מוכן לוותר עליו.

 

כחלק ממהפכת המזון האורגני והמזון הבריא – נשמח אם נקבל קופסת שימורי טונה עם כיתוב מחייב שהמוצר עבר בדיקה רצינית שמאשרת שהמוצר נקי מרעלים –כמו ששופרסל הנהיגה בירקות ובפירות עם דרך המעבדה.

 

כרגע הטונה משווקת כמזון בריאות – עשיר באומגה 3,אך מוטב כמו כל דבר וכאן במיוחד לאוכלו במידה ואף פחות מזה.

 

 

 

 

 

יובל לובנשטיין משמש יועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה,שימש בעבר גם כמנהל פעילות היבוא של שופרסל.

יובל לובנשטיין
יובל לובנשטיין משמש כיועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה. בעל ניסיון עשיר הקמעונאות, מלווה חברות בתחום מיזוגים ורכישות.
יובל לובנשטיין משמש כיועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה. בעל ניסיון עשיר הקמעונאות, מלווה חברות בתחום מיזוגים ורכישות. קרא עוד על מסחר וקמעונאות בבלוג של יובל לובנשטיין - הסודות מאחורי המדפים
יובל לובנשטיין
משרד ליעוץ שיווקי ואסטרטגי. קרא עוד על מסחר וקמעונאות בבלוג של יובל לובנשטיין - הסודות מאחורי המדפים
נחל שורק 87
מודיעין
0525527587
089703552
בריאות ורפואה - דיאטה
תאריך: 24/1/2011
 


מאמרים נוספים בתחום בריאות ורפואה - דיאטה

אוכל לדיאטה – גם מחוץ לבית / רוני מיכאל
אחד הכללים הבסיסיים בדיאטה הוא להכין את הארוחות לבד, כדי להשיג שליטה על המרכיבים. אבל מה עושים כשהנסיבות דורשות מאיתנו לאכול בחוץ? מאמר זה אמור לעזור לכם לבחור אוכל לדיאטה בצורה אופטימלית
מי הזיז את החופש שלי? / רעות רשף
חזרנו. במאמר הראשון דיברנו על כך שכדי לרזות פעם אחת ולתמיד, על התכנית שלכן לכלול 3 שלבים - הורדה במשקל, שמירה על התוצאות לאורך זמן, והשגת חופש. כן תהיו האדם שאתן רוצות להיות – בגוף שאתן רוצות להיות בו
לרזות? זו לא חוכמה! / רעות רשף
זו לא חוכמה לרזות??? כן, שמעתן אותי. אמרתי שזו לא חוכמה לרזות. רוב הנשים שרוצות להוריד ממשקלן מייצרות תכנית להורדה במשקל, ו… זהו... אבל רגע, זה אמור להיות רק שלב א' בתכנית! למה הכוונה? מיד תגלו...
הטון והטונה - האם קיים קשר של שתיקה ? / יובל לובנשטיין
הטונה הוא מאכל פופלארי בישראל, אולם זיהום מי הים גורם להתצברות של כספית בגופו של דג ענק זה. האם המידע מגיע לצרכנים ? האם זכותם של הצרכנים לקבל מוצר נקי מרעלים ?
הרזיה או דיאטה ? / מואיז אלוש
למרות העובדה כי דיאטה היא תזונה, דיאטה משמש בטעות כמונח שקול לתהליך הרזיה. מהי תזונה לירידה במשקל והאם תוספי מזון יעילים לתהליך הרזיה שכזה?
גילו לך צליאק? מחפש/ת מוצרים ללא גלוטן? מדריך קצר לקריאת תווית מוצר! / תומר בר-מאיר
אחד הדברים הראשונים שצריך לעשות אדם מהישוב ובייחוד זה שאובחן כחולה צליאק או כרגיש לגלוטן (או בעל כל רגישות אחרת כגון סוכר לסוכרתי) הינו ללמוד כיצד לקרוא את תווית המוצר ולהסיק ממנה מסקנה עיקרית אחת...
מספרי E של מוצרי מזון - מה זה? / תומר בר-מאיר
רבים מהצרכנים נתקלים מדי יום בתוויות מוצרים המציינים מספרי E של רכיבי מזון. מספרים אלו יוצרים לרוב קונוטציות שליליות בעיקר בשל העובדה שהצרכן "הקטן" הקורא את התווית אינו מכיר את משמעות המספרים.
תפריט דיאטה של 1800 קלוריות למען ירידה במשקל של 1-2 קילו בשבוע / טלי שחר
תפריט דיאטה של 1800 קלוריות היא הדרך הנכונה והטובה להוריד במשקל. דיאטה של 1800 קלוריות ביום תגרום לך לרזות בצורה סבירה ומאוזנת של 1 עד 2 קג' בשבוע, לאכול נכון ומאוזן, לא להיות רעבים ומותשים, להיות חי
איך להוריד במשקל ולהישאר רזה / טלי שחר
נו לא מצליחים לשמור על משקל מאוזן. איך להתמיד במאזן קלוריות: קלוריות נצרכות מול קלוריות נשרפות. השינוי החשיבתי הנדרש כדי להתמיד ולשמור על משקל נכון. איך למה וכמה צריך לאכול כדי לרזות ולהישאר רזה לתמיד
בניית תפריט דיאטה / אלעד ריץ
כאשר נעמדת בפנינו מטרה, והיא להפחית במשקל על מנת שנרגיש טוב יותר עם עצמנו, כדאי לתכנן היטב, באופן ריאלי, מעשי ובצורה המתאימה לרצונות האישיים שלנו, את הדיאטה המיועדת לנו.